είναι φροντίδα!

Μερίδιο

Τιτίβισμα

Μερίδιο

Προσπαθώ να γονείς με ένα μυαλό για το πιο φυσικό. Θηλάζω, ασκώ την EC (επικοινωνία εξάλειψης), μετατρέψαμε σε πάνες υφασμάτων όταν ο Kaius ήταν μόνο 8 εβδομάδες, έχουμε ευτυχώς να κοιμηθούμε και έχω θηλάσει με πλήρη απασχόληση από τη στιγμή που γεννήθηκε. Πριν από μερικούς μήνες, άρχισα να σκέφτομαι πώς θα πήγαινα για την εισαγωγή τροφίμων στη διατροφή του μωρού μου. Δεν ήταν ότι ένιωθα ότι έπρεπε να ξεκινήσω στερεά. Ήταν περισσότερο η πίεση των προσδοκιών της κοινωνίας ότι ένα μωρό θα άρχιζε να τρώει μεταξύ 4-6 μηνών. Παντού πήγαμε, οι ξένοι φάνηκαν να πιστεύουν ότι θα έπρεπε να αρχίσω να τρέφομαι με δημητριακά μωρών Kaius, ακολουθούμενη από τα καθαρά τρόφιμα «Στάδιο 1». Θα ήθελα να βουρτσίσω ευγενικά τα σχόλιά τους επιλέγοντας να βασίζομαι στη διαίσθηση της μητέρας μου. Ένιωσα ότι ο Kaius δεν είχε ανάγκη για στερεά και ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με τη σχέση μας θηλασμού. Εγωιστικά, μισούσα την ιδέα του Kaius να πάρει τροφή από οποιαδήποτε πηγή εκτός από το σώμα μου. Μου άρεσε αυτές οι γαλακτώδες στιγμές της νέας μητρότητας και παρόλο που ήξερα ότι τελικά θα έπρεπε να εμπλέκουν φαγητό καθώς και γάλα, ήμουν πρόθυμος να περιμένω μέχρι να με ενημερώσει ο Kaius ότι χρειαζόταν περισσότερα.

Τώρα που ο Kaius πλησιάζει 6,5 μήνες και έχει επιτύχει τα ακόλουθα ορόσημα: η συνεδρίαση χωρίς υποστήριξη (και τραβώντας τον εαυτό του σε καθιστή θέση μόνος του), έχει δύο δόντια με ένα τρίτο που κάνει την παρουσία του, μιμείται μια κίνηση μάσησης όποτε τρώω μπροστά μπροστά Από αυτόν, αρπάζει τα τρόφιμα από το πιάτο μου, δεν σπρώχνει πλέον ένα κουτάλι από το στόμα του και έχει ένα καλό ξεκίνημα στο “pincer grip”, άρχισα για άλλη μια φορά να εξετάσω την εισαγωγή στερεών. Κατά τους τελευταίους δύο μήνες, έχω ερευνήσει τις διάφορες κατευθυντήριες γραμμές για την εισαγωγή των τροφίμων και έχω βρει ένα πλαίσιο σκέψης που συμφωνεί με τη φιλοσοφία της μητέρας μου: τα στερεά που κατευθύνονται από το μωρό.

Η φιλοσοφία πίσω από τα στερεά που κατευθύνονται από το μωρό είναι ότι ένα μωρό θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος ή όλη την τροφή του από το μητρικό γάλα μόνο τους πρώτους 12 μήνες της ζωής του. Όταν ένα μωρό αρχίζει να απεικονίζει την επιθυμία του για φαγητό, είναι περισσότερο μια επιθυμία να παίξει με φαγητό και να μάθει μέσα από αυτό το παιχνίδι πώς να ταΐσει τον εαυτό του. Το μωρό θα είναι σε θέση να φάει τα περισσότερα από τα ίδια τρόφιμα με τους γονείς του και μπορεί να αναλάβει ενεργό ρόλο στις οικογενειακές γεύσεις. Η σχέση του θηλασμού θα διατηρηθεί αποφεύγοντας την τυχαία υπερβολική τροφοδοσία (και επομένως την πληρότητα) που μπορεί να προκύψει από τη σίτιση των κουταλιών.

Βασικά, θα παρουσιάσουμε το Kaius με τρόφιμα από τις δικές μας πλάκες που είναι μαλακά, εύκολο να κρατηθούν και να δημιουργήσουν λίγο κίνδυνο πνιγμού. Στη συνέχεια θα πειραματιστεί μαζί τους, ωστόσο, θεωρεί κατάλληλο. Αν πεινάει, τότε θα μάθει να μετακινεί το φαγητό από το δίσκο του στο στόμα του, να μασάει και να καταπιεί. Εάν είναι γεμάτος, τότε δεν θα αναγκαστεί τυχαία να φάει, επειδή δεν θα υπάρξει σίτιση κουταλιών. Για μένα, το μεγαλύτερο όφελος θα είναι η διατήρηση της σχέσης μας για το θηλασμό. Δεν είμαι σίγουρος πως θα αισθανθώ σε περίπου ένα χρόνο, αλλά για τώρα, δεν θέλω να μειώσω καμία από αυτές τις πολύτιμες στιγμές νοσηλείας ακόμη και με μία σίτιση.

Ελάτε μαζί μου στο Motherhood Moments για να ακολουθήσετε το ταξίδι μας στο μωρό μας!

Γίνετε μέλος της κοινότητας Healthy Moms

Σύνδεσμος σε αυτήν την ανάρτηση: στερεά που έχουν υποστεί μωρό
Σχετική αντανάκλαση του Σαββατοκύριακου

0/5

(0 κριτικές)

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Μερίδιο

Τιτίβισμα

Μερίδιο