Δυστυχώς, τα βρέφη δεν περιλαμβάνουν εγχειρίδιο κατεύθυνσης. Αυτό αφήνει πολλούς νέους γονείς να αναρωτιούνται ακριβώς πόσο γάλα θα χρειαστεί το βρέφος τους. Η κοιλιά ενός νεογέννητου δεν είναι εξαιρετικά μεγάλη, σχεδόν το μέγεθος ενός κερασιού κατά τη γέννηση. Αυτό φαίνεται να υποδηλώνει ότι το βρέφος σας δεν θα απαιτήσει μια φανταστική προσφορά γάλακτος. Ωστόσο, η κοιλιά τους αδειάζει γρήγορα, καθώς θα χρειαστούν τακτικές τροφοδοσίες. Επιπλέον, η κοιλιά ενός βρέφους αναπτύσσεται γρήγορα, καθώς και η πρόσληψη γάλακτος τους θα ενισχυθούν με το μέγεθος της κοιλιάς καθώς και το επίπεδο δραστηριότητας. Την πρώτη μέρα η κοιλιά τους μπορεί να κρατήσει μόνο 0,2 ουγγιές γάλακτος, ωστόσο αυτό ενισχύει σε 5 ουγγιές μέχρι το τέλος του πρώτου τους μήνα.

Αυτό μπορεί να φανεί λίγο συγκεχυμένο, ωστόσο δεν αφορούμε ότι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε! Έτσι ακριβώς πόσο γάλα θα σας απαίτηση για βρέφη κατά το πρώτο έτος; Ας το σπάσουμε.

Πόσο γάλα θα χρειαστεί το βρέφος μου; Ένας οδηγός για το 1ο έτος!

Πόσο γάλα χρειάζεστε το βρέφος στο νεογέννητο στάδιο

Κατά τη γέννηση, η κοιλιά του μωρού σας είναι το μέγεθος ενός κεράσι καθώς και μπορεί να κρατήσει μόνο 0,1-0,2 ουγκιές γάλακτος. Ωστόσο, η κοιλιά τους θα επεξεργαστεί καθώς και θα χωνέψει το γάλα μάλλον γρήγορα, καθώς και το βρέφος σας θα χρειαστεί σχεδόν σταθερές τροφοδοσίες. Εάν θηλάζετε, θα δημιουργήσετε το Colostrum, μια παχιά, πλούσια εκδοχή του γάλακτος που είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά. Η κοιλιά του μωρού σας μπορεί να χωρέσει μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού κολοκύθα κάθε φορά! Αυτό σημαίνει ότι θα θηλάζετε πολύ.

Μέχρι τρεις ημέρες, η κοιλιά ενός βρέφους έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου το μέγεθος ενός καρυδιάς. Μπορούν τώρα να χειριστούν 0,8 – 1,0 ουγγιές γάλακτος. Ο παιδίατρος του μωρού σας θα τα παρακολουθεί προσεκτικά για να εξασφαλίσει ότι κερδίζουν σωστά το βάρος. Για να διατηρηθεί η επαρκής ανάπτυξη, το νεογέννητο σας θα χρειαστεί περίπου δεκατέσσερα έως είκοσι δύο ουγγιές γάλακτος κάθε μέρα πάνω από το πρόγραμμα δέκα έως είκοσι τροφοδοσίας.

Ο θηλασμός μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολος στην αρχή. Έχοντας κάποιες θεμελιώδεις αρχές νοσηλευτικής από την αρχή θα κάνει αυτή τη διαδικασία τόσο πιο άνετη για εσάς καθώς και για το μωρό σας. Μπορείτε να ψωνίσετε μερικά από τα αγαπημένα μας παρακάτω!

< >

Πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου για το νεογέννητο σας

Η πρόσληψη γάλακτος του μωρού σας κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης έναρξης του θηλασμού (τις πρώτες μέρες που συμμορφώνονται με τη γέννηση) εξαρτάται από το πόσο καλά τα μάνδαλα των βρεφών σας καθώς και από το να μαθαίνει να νοσηλεύει. Ορισμένα βρέφη μπορεί να αγωνιστούν με το να πάρουν το κρεμασμό της νοσηλείας ή να έχουν εσφαλμένη μανδάλωση, με αποτέλεσμα λιγότερη πρόσληψη γάλακτος.

Εξαιτίας αυτού, το βρέφος σας μπορεί να χάσει λίγο βάρος. Κάποια απώλεια βάρους θεωρείται τυπική καθώς και ο παιδίατρος σας πιθανότατα να παρακολουθεί οποιοδήποτε είδος απώλειας ή κέρδη. Την τρίτη μέρα το γάλα σας θα πρέπει να είναι διαθέσιμο και να αντικαταστήσετε το κολοκύθα, καταπολεμώντας κάθε τύπο απώλειας βάρους.

Το βρέφος σας θα σας προτείνει όταν είναι πεινασμένοι και γεμάτοι. Τα συνθήματα πείνας περιλαμβάνουν κλάμα, χείλη, πιπίλισμα στα χέρια, κτύπημα, καθώς και φασαρία. Εναλλακτικά, όταν είχε αρκετό, θα γυρίσει το κεφάλι του μακριά, κατέληξε να μην ενδιαφέρεται, καθώς και να απομακρύνει ακόμη και το μπουκάλι ή το στήθος.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα, η κοιλιά ενός βρέφους μπορεί να χωρέσει δύο καθώς και μισό έως πέντε ουγγιές γάλακτος. Θα απαιτήσουν πιθανώς να τρώνε κάθε δύο ώρες περίπου. Σε αυτό το σημείο, το βρέφος σας πιθανότατα θα είχε μια ανάπτυξη ανάπτυξης. Μπορείτε να περιμένετε τον αριθμό των τροφοδοσιών καθώς και τον αριθμό των κιλών που αποκτήθηκαν σε υποτονική κάτω για λίγο.

Μετακίνηση όσο το μήνα δεύτερο μήνα

Σε δύο μήνες το βρέφος σας θα καταναλώνει περίπου τρεις έως τρεις, καθώς και μισή ουγγιές ανά σίτιση. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν συνολικά περίπου 26 ουγκιές την ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτήσετε να ταΐσετε ή να νοσηλευτείτε το βρέφος σας περίπου οκτώ φορές την ημέρα ή κάθε δύο έως τρεις ώρες. Μπορείτε να περιμένετε να πάτε περισσότερο μεταξύ των τροφοδοσιών, ιδιαίτερα τη νύχτα, καθώς το βρέφος σας αρχίζει να κοιμάται για μεγαλύτερες περιόδους.

Πόσο γάλα το βρέφος σας θα απαιτεί από το τρίτο μήνα έως τα έξι

Πολλά βρέφη θα συνεχίσουν να χρειάζονται τρεις έως τέσσερις ουγγιές σε κάθε σίτιση, καθώς και να τροφοδοτούν κάθε δύο έως τρεις ώρες, σιγά -σιγά εκτείνεται σε κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες. Τα περισσότερα βρέφη βιώνουν την ανάπτυξη σε 7-10 ημέρες, 2-3 εβδομάδες, 4-6 εβδομάδες, 3 μήνες, 4 μήνες, καθώς και 6 μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτών των φάσεων, το βρέφος σας πιθανότατα θα θέλει να νοσηλευτεί περισσότερο και/ή πιο συχνά.

Τα μεγάλα νέα είναι ότι εάν θηλάζετε ή αντλείτε το σώμα σας θα πρέπει να αλλάξει για να ικανοποιήσει τις νέες απαιτήσεις του μωρού σας μέσα σε λίγες μέρες. Είναι σημαντικό κατά την έναρξη του ταξιδιού του θηλασμού σας, καθώς και κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, για να νοσηλευτεί κατόπιν αιτήματος.

Εάν είστε ο τύπος που τροφοδοτεί το κομμάτι σας μπορεί να χρειαστεί μερικές ακόμη ουγγιές σε κάθε σίτιση. Λάβετε υπόψη σας να συμμορφώνεστε με τα σημάδια πείνας τουςκαθώς και να προσπαθήσετε να τα τροφοδοτήσετε κατόπιν αιτήματος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των σταδίων που συνήθως συνδέονται με μια αύξηση. Εάν αντλείτε αποκλειστικά, ίσως θελήσετε να προσθέσετε μερικές επιπλέον συνεδρίες όταν το βρέφος σας δείχνει ότι πεινούν συχνότερα καθώς και μεγαλύτερες ποσότητες γάλακτος.

Μήνες έξι έως οκτώ

Μέχρι έξι μήνες το βρέφος σας πιθανότατα θα τρώει κάποια στερεά τρόφιμα, καθώς μερικά κομμάτια ξεκινούν στερεά ήδη από τέσσερις μήνες. Αυτό θα αντιπροσωπεύει μερικά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το βρέφος κάθε μέρα, ωστόσο το γάλα ή η φόρμουλα εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας. Τα περισσότερα βρέφη πίνουν μεταξύ τεσσάρων και έξι ουγγιών γάλακτος σε κάθε σίτιση.

Μπορούν να πάνε για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους μεταξύ των νοσηλευτικών συνεδριών καθώς και θα πρέπει να πάρουν περίπου 32 έως 36 ουγκιές κάθε μέρα. συμμορφωθείτε με τα σημάδια πείνας του μωρού σας καθώς και σταματήστε όταν προτείνουν ότι είναι γεμάτοι.

Μήνες οκτώ έως ένα χρόνο

Παρόλο που ενσωματώνετε περισσότερα στερεά τρόφιμα, το κομμάτι σας θα θέλει ακόμα περίπου πέντε έως οκτώ ουγγιές σε κάθε σίτιση καθώς και θα νοσηλευτεί περίπου κάθε τρεις έως πέντε ώρες.

Το βρέφος σας μπορεί να πάρει επιπλέον γάλα πριν από το κρεβάτι. Για πολλά μωρά, αυτό το μπουκάλι είναι πραγματικά για να τους καταπραΰνει, καθώς είναι ακριβώς πώς κοιμούνται.

Καθώς το βρέφος σας μεγαλώνει, οι νοσηλευτικές συνεδρίες θα καταλήξουν να είναι λιγότερο τακτικές, ωστόσο υψηλότερα σε διάρκεια. Η συνολική ποσότητα γάλακτος κάθε μέρα μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες ανάπτυξης του bit σας, την αποτελεσματικότητά τους στη νοσηλευτική ή τη λήψη ενός μπουκαλιού, είτε έχουν ψυχρή είτε ασθένεια, καθώς και το αναπτυξιακό τους στάδιο καθώς και το επιτόκιο ενδιαφέροντος για άλλες δραστηριότητες .

Η ποσότητα του γάλακτος που καταναλώνεται από ένα βρέφος κάθε μέρα μπορεί να είναι οπουδήποτε από 17 ουγκιές έως 45 ουγκιές. Από τη μεγάλη απόκλιση στην πρόσληψη γάλακτος, είναι καλύτερο να συμμορφώνεστε με τα συνθήματα του μωρού σας καθώς και να τροφοδοτείτε τη ζήτηση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο παιδίατρος σας θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει. Θα προβάλλουν την ανάπτυξη του μωρού σας καθώς και την αύξηση του σωματικού βάρους, θα σας καθοδηγήσουν στο πότε θα εισαγάγετε στερεά, καθώς και θα σας βοηθήσουν σε οποιοδήποτε είδος δυσκολιών νοσηλείας ή διατροφής. Πριν το καταλάβετε, το βρέφος θα προχωρήσετε από το γάλα καθώς και από το στάδιο της φιάλης.

Αν ψάχνετε να συμμετέχετε σε μια φυλή των μαμάδων που πηγαίνει με τα ίδια ακριβώς πράγματα με εσάς, παρακαλώ επικοινωνήστε με την ομάδα μας στο Facebook Rookie!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει:

Ζεστάξτε το μαμά! [Ένας γρήγορος οδηγός] για το καλύτερο ζεστό μπουκάλι για τα μωρά!

Καλύτερη φόρμουλα για αέρια βρέφη [5 Επιλογές καταπολέμησης της κοιλιάς!]

Γιατί δεν μπορώ να συνδεθώ στο διαδίκτυο χωρίς το μπερδευτικό μου βρέφος (και δεν πρέπει να!)