έχω φάει τόσο καθαρό από τότε που ξεκίνησε το νέο έτος. Αξίζω πραγματικά ένα μετάλλιο κάποιου είδους. Όχι μόνο έχω μειώσει την πίτσα, το κρασί και την κατανάλωση ζάχαρης, το έχω κάνει, ενώ η κουζίνα μου είναι υπό κατασκευή, οπότε θα καταλάβετε αν πρέπει να καυχαθώ για τις υγιείς συνήθειες μου.

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα για φαγητό είναι μια παραλλαγή στη σούπα τορτίγια κοτόπουλου, που έγινε εξαιρετικά εύκολη με μερικές λαμπρές συντομεύσεις. Ωστόσο, τα παιδιά μου δεν θα έτρωγαν ποτέ μια σούπα με όλα αυτά τα διαφορετικά άμορφα συστατικά που κολυμπούν γύρω από αυτό, έτσι αυτό το γεύμα, που κάνει όλους ευτυχείς, έχει γίνει κάτι από ένα σταυρό ανάμεσα στο Taco Night και τη νύχτα της Mommy’s Healthy Soup. Όλοι κερδίζουν.

Δεν πηγαίνω με ακριβείς μετρήσεις, αλλά αυτή είναι μια πολύ επιεικής συνταγής, οπότε βγάζετε το καπέλο του κανόνα και πηγαίνετε με τη ροή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα, ή σε δύο στάδια με μια αργή κουζίνα. Εδώ είναι η μέθοδος Crock Pot για πολυάσχολες οικογένειες.

Συστατικά σούπα:

1 στήθος κοτόπουλου για κάθε δύο τρώγοντες κοτόπουλου στο σπίτι (Συμβουλή του Cheater: Χρησιμοποιήστε κοτόπουλο rotisserie ή άλλο προ-μαγειρεμένο κοτόπουλο από παντοπωλείο)
1/2 κίτρινο ή λευκό κρεμμύδι (προαιρετικό)
1 ή 2 δοχεία μαύρων φασολιών
βάζο της σάλσα
κύμινο
1 ή 2 Limes
1 χαρτοκιβώτιο ζωμού κοτόπουλου
Συστατικό μπόνους: κατεψυγμένο ψητό καλαμπόκι από τον Trader Joes

Ταραχή
1-2 αβοκάντο
Τσάντα τσιπς τορτίγας
Τεμαχισμένο cheddar ή μεξικάνικο μείγμα τυριού

Πως να:

Το πρωί, ή τα μέσα της ημέρας, τοποθετήστε την αργή κουζίνα ωμό ή μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, ένα κρεμμύδι σε μισά ή τεταρτημόρια, και ένα χαρτοκιβώτιο ζωμού-ή αρκετό ζωμό για να καλύψει τα συστατικά.

Προσθέστε ένα μισό φλιτζάνι salsa (αυτός είναι ο τρόπος ενός μαχητή για να πάρει κάποια ωραία ντομάτα και μπαχαρικά αρωματίζοντας στη σούπα σας χωρίς να μετρήσετε αυτά τα πράγματα).

Προσθέστε ένα υγιές κούνημα ή δύο κύμινο.

Πιέστε το χυμό ενός ασβέστη στο κατσαρόλα.

Τώρα αφήστε το μόνο.

Εκείνο το βράδυ, όταν το δοχείο σιγοβράζεται και το κοτόπουλο μαγειρεύεται, χρησιμοποιήστε δύο πιρούνια για να κόψετε το κοτόπουλο και στη συνέχεια να αφαιρέσετε το κρεμμύδι.

Προσθέστε τα μαύρα φασόλια και το καλαμπόκι, αφήνοντας μερικούς να ζεσταθούν ξεχωριστά για επιλεκτικούς τρώγοντες.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε λίγο κοτόπουλο για τους μίσους σούπας, το κάνετε τώρα.

Προετοιμάστε μικρά κύπελλα συστατικών για τα μέλη της οικογένειας για να προσαρμόσετε τις σούπες τους: μάρκες. κοτόπουλο; τυρί; φασόλια; αβοκάντο; καλαμπόκι

Ο σύζυγός μου και εγώ στρώσα τα κύπελλα μας με αυτόν τον τρόπο:

– Smashed Tortilla Chips (παραλείψτε αν βρίσκεστε σε ένα περίεργο κλωτσιά)
– Cheddar Cheese (παραλείψτε αν βρίσκεστε σε ένα περίεργο κλωτσιά)
– Αβοκάντο σε κύβους (παραλείψτε αν είστε τρελοί)
– Ρίξτε σούπα στην κορυφή

Το μεγαλύτερο παιδί μου τρώει ένα μπολ με μάρκες, απλό κοτόπουλο και τυρί, θερμαίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να καλέσετε αυτό το nachos.

Το μικρότερο παιδί μου προτιμά τα τσιπς, τα φασόλια και το τεμαχισμένο τυρί που δεν λιωθούν. Το λιωμένο τυρί είναι ακαθάριστο, δεν ξέρετε;

Εγώ σούπερ duper εύχομαι τα παιδιά μου να τρώνε μόνο αυτή τη νόστιμη σούπα, όπως και εγώ και να με σώσω από την προετοιμασία αυτών των μικρών κύπελλα των γαρνιτούρων. Αλλά δεν θα το κάνουν. Και τουλάχιστον είναι πρόθυμοι να φάνε μερικά από τα ίδια συστατικά, που είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.