Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, υπάρχουν πολλά ορόσημα που πρέπει να γνωρίζετε. Το πέλμα είναι ένα από τα πρώτα βήματα για την ανάπτυξη της ανάπτυξης του κινητήρα. Το μωρό σας θα αναπτύξει φυσικά το πλέγμα, αλλά υπάρχουν και διάφοροι τρόποι για να βοηθήσετε να το αναπτύξετε με το μωρό σας.

Τι κάνει το πικρό;

Αρχικά το μωρό σας θα κρατήσει το δάχτυλό σας με ολόκληρο το χέρι. Αυτή η παλαμική κατανόηση είναι ένα αντανακλαστικό και ένας από τους πρώτους τύπους ανάπτυξης των χεριών που θα παρουσιάσουν. Μέχρι έξι μηνών θα είναι σε θέση να κρατήσουν ένα αντικείμενο με ολόκληρο το χέρι, συμπεριλαμβανομένου του δακτύλου και του αντίχειρα.

Το πέλμα είναι η χρήση του δείκτη και ο αντίχειρας για να πιάσουν μικρά αντικείμενα. Αρχικά, το μωρό σας μπορεί να καταλάβει πώς να φέρει αντικείμενα πιο κοντά σε αυτά. Με την πάροδο του χρόνου, το μωρό σας θα είναι σε θέση να έχει πολύ μεγαλύτερο έλεγχο όταν κρατάει μικρά αντικείμενα. Ενώ μπορεί να είναι σε θέση να κρατήσουν ένα αντικείμενο με τα μαξιλάρια των δακτύλων τους, δεν είναι μια πλήρως ανεπτυγμένη πινάκωση. Μια αληθινή πικρία χρησιμοποιεί τις ιδέες του αντίχειρα και του δείκτη. Μπορεί να μοιάζει με ένα τσίμπημα, αλλά αυτό δεν είναι η φύση της λέξης “pincer”.

Γιατί ο Pincer κατανοεί ένα κρίσιμο ορόσημο;

Το Pincer Grasp είναι η αρχή της λεπτής ανάπτυξης δεξιοτήτων κινητήρα. Επιτρέπει τη διατήρηση μικρών αντικειμένων και τους ενθαρρύνει να αυτο-τροφοδοτούν. Το πλέγμα επιτρέπει στο μωρό σας να έχει πολύ μεγαλύτερο έλεγχο αντικειμένων όλων των σχημάτων και μεγεθών. Η δύναμη είναι μόνο ένα μέρος μιας πτήσης. Απαιτεί επίσης συντονισμό με το χέρι-μάτι.

Η κατανόηση οδηγεί επίσης σε άλλες λεπτές κινητικές δεξιότητες που είναι ζωτικής σημασίας στις καθημερινές δραστηριότητες. Οι λεπτές κινητικές δεξιότητες προκαλούν καθήκοντα για μικρά παιδιά και παιδιά προσχολικής ηλικίας, όπως κρατώντας ένα σκεύος, ζωγραφική με κραγιόνια και δείκτες και γράφοντας με μολύβι ή στυλό. Ακόμη και η κοπή με ψαλίδι είναι μια προσχολική ικανότητα που απαιτεί λεπτή ανάπτυξη κινητήρα και έλεγχο των δακτύλων. Μέχρι τη στιγμή που το παιδί σας βρίσκεται στο νηπιαγωγείο, η πικρία θα είναι ζωτικής σημασίας για να τσιμπήσει ένα κορδόνι για να συνδέσει τα δικά του παπούτσια.

Πότε αναπτύσσεται ο πινέλο;

Αυτή η κατανόηση είναι ένα ορόσημο που ο παιδίατρος σας μπορεί να ρωτήσει για περίπου εννέα ή δώδεκα μήνες. Αφού το μωρό σας αρχίσει να φτάνει και να πάρει κράτηση για τα παιχνίδια, τα τρόφιμα και σχεδόν οτιδήποτε, αναπτύσσουν περιέργεια καθώς και πιάσιμο. Περίπου έξι μήνες, θα χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους για να πάρουν τα μικρότερα αντικείμενα όπως τα δάχτυλα και τα κουτάλια. Ακόμη και η ρίψη αυτών των αντικειμένων αποτελεί μέρος της διαδικασίας σε αυτά. Αλλά η πρακτική συμβαίνει πολύ περισσότερο από το χρόνο σίτισης. Ενώ μπορούν να φτάσουν στο ορόσημο Pinker από τα πρώτα τους γενέθλια, θα συνεχιστούν ήδη καθώς αναπτύσσουν ακόμα πιο λεπτότερες κινητικές δεξιότητες.

Ποιες είναι οι δραστηριότητες που κατανοούν το παιδί σας για να το αναπτύξει;

Η μοντελοποίηση του Pincer Grasp θα βοηθήσει το μωρό σας να καταλάβει τι πρέπει να κάνουν. Δείξτε τους πώς παίρνετε μικρά αντικείμενα χρησιμοποιώντας τις ιδέες του δείκτη και τον αντίχειρά σας. Συχνά μπορεί να χρειαστεί να κρατήσετε τα άλλα δάχτυλά τους για να κατανοήσουν την αίσθηση ότι χρησιμοποιούν μόνο αυτά τα δύο ψηφία.

Δάχτυλα

Εάν το μωρό σας έχει ήδη ξεκινήσει τα δάχτυλα, είναι στο δρόμο τους για να αναπτύξουν το πικρό τους. Τα μικρά κομμάτια των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των ξηρών δημητριακών, των ρουφηξιών, των ζυμαρικών και των μαγειρεμένων λαχανικών όχι μόνο της κατανόησης, αλλά ενθαρρύνουν και τα ανταμείβουν στη διαδικασία. Αυτά τα αντικείμενα είναι επίσης ασφαλή για να τοποθετήσουν στο στόμα τους επειδή είναι το ιδανικό μέγεθος και συνέπεια.

Στίξη

Όταν τα σημεία του μωρού σας δείχνουν ότι είναι σε θέση να απομονώσουν την κίνηση του δείκτη. Η εμφάνιση θα ενισχύσει το δείκτη που θα βοηθήσει όταν θέλουν να κατανοήσουν. Ορισμένες δραστηριότητες δείχνων περιλαμβάνουν:

Δείχνοντας εικόνες σε ένα βιβλίο

Δείχνοντας αντικείμενα γύρω τους όπως οι άνθρωποι και τα μέρη του σώματος (επίσης ιδανικό για ανάπτυξη λεξιλογίου)

Στρέφοντας ένα αντικείμενο όπως η ζύμη παιχνιδιού, ο πηλός ή μια τσάντα γεμάτη φασόλια

Ζωγραφική με τα δάχτυλα χρησιμοποιώντας ένα δάχτυλο ως “πινέλο”

Παιχνίδια και κέντρα δραστηριότητας

Τα παιχνίδια που είναι κατάλληλα για την ηλικία για τα μωρά μεταξύ οκτώ μηνών έως δώδεκα μηνών έχουν πολλά gadgets και υφές που προωθούν την ανάπτυξη του Pincer.

Δακτυλιοειδή παιχνίδια και μουσικά όργανα

Ξύλινα μπλοκ διαφόρων μεγεθών

Βιβλία πίνακα για στροφή σελίδων

Κύβοι δραστηριότητας και πολυάσχολες σανίδες με χάντρες, κλώστες, κλήσεις, διακόπτες και στροφάλους

Τι γίνεται αν το μωρό σας δεν έχει πραξικοπηματοδότηση;

Όπως συμβαίνει με κάθε παιδί, όλοι αναπτύσσονται με το δικό τους επιτόκιο. Οι δραστηριότητες που είναι διασκεδαστικές θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη, αλλά το παιδί σας μπορεί ακόμα να θέλει να αυτο-τροφοδοτεί με το δικό του στυλ. Μην το άγχος εάν το ορόσημο δεν συναντηθεί ιδανικό. Εάν βοηθήσετε ή καθοδηγείτε το μωρό σας, βεβαιωθείτε ότι αυτές οι δραστηριότητες είναι ακόμα διασκεδαστικές και επιτρέψτε τους να απολαύσουν τις νέες ανακαλύψεις τους.

Εάν το μωρό σας δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να πάρει παιχνίδια ή τρόφιμα ή δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι της ανάπτυξης του Pincer, ειδικά από δώδεκα μηνών, φροντίστε να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας. Μπορούν να σας διαβεβαιώσουν εάν το μωρό σας αναπτύσσεται με τη δική του ταχύτητα ή εάν πρέπει να περάσετε παρεμβάσεις όπως ένας επαγγελματίας θεραπευτής που μπορεί να σας βοηθήσει και το παιδί σας να εργαστείτε προς τα αναπτυξιακά ορόσημα.

Μπορεί επίσηςΑπολαμβάνω:

Το καλύτερο ματ μωρών για την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων

25 απίστευτα διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 1 έτους

Ανάπτυξη μωρών – τα 10 καλύτερα παιχνίδια για το μωρό σας 6 μηνών