Μια μαμά που δεν είχε συνθέσει σε εμάς, εξαερώνοντας ότι ήταν η πρώτη μέρα του συνάδελφου στη δουλειά μετά την άδεια εγκυμοσύνης, καθώς και το πρόσωπο του ανθρώπινου δυναμικού που προοριζόταν να της δείξει πού να αντλήσει την υποχρέωση Πάνω από τον αναγνώστη μας, υποδηλώνοντας ότι θεωρώντας ότι είχε επανεισάγει το γραφείο ως αντλία μαμά στο παρελθόν, θα μπορούσε να προσανατολίσει τον συνεργάτη της.

Μετά τη δημιουργία ενός πίνακα στον οποίο θα μπορούσε να αντλήσει αυτή η νέα μαμά, ανακαλύπτοντάς την ένα καλώδιο επέκτασης κ.λπ., σκέπτοντας, “το πληρώνω μόνο προς τα εμπρός”, η επαγγελματική μας μαμά είχε δεύτερη σκέψη. “Είναι αυτή η δουλειά μου;” ρώτησε τον εαυτό της. Δεν κατάλαβε καν τη νέα μαμά, καθώς και εδώ ήταν, βοηθώντας αυτή την κυρία έξω με τα βυζιά της.

Μου είπε ότι η εμπειρία της είναι ότι “πέφτει σε άλλες μαμάδες που έχουν προετοιμάσει τη μέθοδο για να υποστηρίξουν εκείνους που έρχονται μετά – τόσο για άδεια εγκυμοσύνης εκτός από την άντληση στην εργασία. ”

Ο καθένας καθορίζει έχει τις δικές του νομοθεσίες που εξασφαλίζουν εργαζόμενους θηλασμού. Στην Καλιφόρνια, οι εργοδότες μπορούν να υποστούν πρόστιμο $ 100 για κάθε φορά που παραβιάζουν τη νομοθεσία μας, η οποία καθορίζει ότι οι γυναίκες παίρνουν τόσο το χρόνο όσο και μια προσωπική τοποθεσία για να αντλούν. Αυτό είναι υπέροχο, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει ποιος πρέπει να παρέχει ενθάρρυνση, έγκριση, καθώς και υποστήριξη για την άντληση μητέρων. Που υποδεικνύει ότι κανονικά επιστρέφει σε ένα δίκτυο Mom-to Mom για να εξομαλύνει τη μέθοδο λήψης διαλείμματα άντλησης, αποθήκευσης γάλακτος στο ψυγείο στην κουζίνα γραφείου, καθώς και κατ ‘οίβα γύρω από το tell-tale μαύρο τσάντα μεταφοράς του διπλού ηλεκτρική αντλία.

Τι νομίζετε; Πρέπει οι εργοδότες να το ενισχύσουν, καθώς και να κυριαρχήσουν το δικό τους έργο για την επανεισδοχή του τελετουργικού ή πρέπει να εξαρτώνται από την Αδελφότητα των Μάγων στο γραφείο για να φροντίζουν ο ένας τον άλλον;